Cimirot asistirao za pobjedu Standarda

Nakon prokreta do tri boda

Cimirot asistirao za pobjedu Standarda

Reprezentativac BiH Gojko Cimirot ubilježio je asistenciju u sinoćnjoj pobjedi Standarda.

U sklopu 23. kola belgijskog šampionata Cimirotov Standard je u Liježu pobijedio Oostende s 2:1, a do pobjede nad pretposljednjim timom su došli teže od očekivanog.

Oostende je bio taj koji je prvi poveo i većim dijelom susreta je imao vodstvo, a u samom finišu Standard se probudio i preokrenuo rezultat. Prvo je u 80. minuti za izjednačenje pogodio Vojvoda, da bi minutu prije kraja Cimirot asistirao Laifisu za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Cimirot je tako nastavio kontinuitet dobrih partija u dresu Standarda, a u ovo mu je, dodajmo i to, bila ujedno treća asistencija u sezoni. Na kontu ima i jedan klub.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Njegov Standard se u Jupiler ligi sada nalazi na četvrtom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi