Veznjak PAOK-a i reprezentacija BiH

Cimirot: Grci nas se pribojavaju i oprezni su

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u Zenici, gdje će se pripremati do petka, kada će uslijediti odlazak u Grčku, gdje će u nedjelju izabranici selektora Mehmeda Baždarevića odigrati utakmicu protiv domaće selekcije.

Jedan od igrača koji dobro poznaje našeg narednog protivnika jeste veznjak grčkog PAOK-a Gojko Cimirot, koji dobro poznaje nogometne prilike kada je u pitanju njihova liga i reprezentacija. 

Za Grčku je isto naredna utakmica važna, a kazao je nešto i o svome eventualnom nastupu.

"Grci se pripremaju isto kao i mi, znaju i oni da ih očekuje teška utakmica protiv naše reprezentacije. Mislim da će to biti veoma neizvjesna utakmica do samog kraja jer obe ekipe imaju kvalitet. Na meni je da treniram i radim, a selektor odlučuje ko će da igra. Ako dobijem priliku naravno da ću dati svoj maksimum, kako bi pomogao ekipi da ostvarimo naš cilj" ističe Cimirot.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Grčka je promijenila selektora, promijenili su igru, ali su i oprezni glede duela protiv naše selekcije.

"Znate da su dobro startovali u ovim kvalifikacijama, kroz priču sa svojim saigračima iz kluba zaključio sam da se radi o veoma dobrom stručnjaku, koji dobro radi svoj posao. Oni se iskreno pribojavaju nas jer se znaju da se radi o veoma kvalitetnoj selekciji" kazao je Cimirot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi