Najavio duel sa Grcima

Cimirot: Mislim da će se Grčka povući

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot najavio je predstojeću utakmicu sa Grčkom koja se igra u Zenici 9. juna.

"Među igračima i stručnim štabom vlada fantastična atmosfera. Imamo nekih povrijeđenih igrača, ali mislim da imamo dovoljno kvalitetnih pojedinaca", rekao je Cimirot, koji je dobro upućen sa situacijom u grčkom fudbalu s obzirom da igra za PAOK:

"Grci su svjesni da će ih u Zenici čekati teška utakmica. Ne pričaju mnogo o našim nedostacima, pretežno nas hvale i ističu da neće biti lako".

"Grčka reprezentacija je kvalitetna, a tome svjedoči i neriješen rezultat na gostovanju u Belgiji. Imaju dobar vezni red i dobre napadače. Hoće li Grčka igrati defanzivno zavisi i od nas, te od toga koliko im mi dozvolimo. Ipak mislim da će se povući, nedostaje im četiri-pet kvalitetnih igrača".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Cimirot se nada da bi mogao biti u prvoj postavi, ali ističe da će poštovati svaku odluku Baždarevića.

"Na selektoru je da odluči. Svako želi da igra, a ako dobijem priliku od prve minute, dat ću svoj maksimum".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti