Mehmed Baždarević poručuje

"Trebamo se skoncentrisati na teren, ne na provokacije"

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević obratio se medijima uoči današnjeg treninga u Zenici.

Popularni Meša je na početku donio dobre vijesti vezane za Miralema Pjanića, kojeg blaža povreda zadobijena u finalu Lige prvaka neće udaljiti s terena.

"Što se tiče Pjaniće, vijesti su pozitivne. Medicinski štab je odradio svoj posao, kod Pjanića se radi o jednom udarcu i nema znakova teže povrede. Mi ćemo sve učiniti da u ova dva dana uradimo sve što je u našoj moći da Pjanić bude spreman za trening sutra navečer. Kako sada stvari stoje, s njim je sve u najboljem redu", rekao je Baždarević, koji je potom pohvalio fudbalere:

"Već sam naglasio da ekipa jako dobro radi. Sada ulazimo u završnu fazu priprema za sljedeću utakmicu. Mislim da imamo dovoljno snage, kvaliteta ali i veliku želju da napravimo dobar rezultat".

Na utakmici u Atini, gdje je BiH u posljednjim sekundama ostala bez pobjede (1:1), naši fudbaleri su podlegli pritisku i provokacijama domaćih igrača i navijača, a Baždarević vjeruje da će se iz toga izvući poruke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da previše pričamo o tim provokacijama, jer one su česte na takvim utakmicama. Mi se trebamo brinuti o njihovoj igri, moramo biti pametniji, strpljiviji i učiniti sve da ne dobijamo kartone. Ja se ne bojim provokacija, a mislim da trebamo biti skoncentrisani na teren. Činimo sve da se spremimo za sve opcije. Sumnjam da će Grčka igrati toliko zatvoreno, jer nakon utakmice sa Belgijom oni ovdje sigurno stižu optimistični i s nadom da nas mogu iznenaditi".

Meč Bosne i Hercegovine i Grčke igra se u petak s početkom u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi