Cimirot ostaje u Belgiji, Saudijci nudili pravo bogatstvo

Bh. fudbaler neće mijenjati sredinu

Cimirot ostaje u Belgiji, Saudijci nudili pravo bogatstvo

Bosanskohercegovački reprezentativac Gojko Cimirot neće karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, kako su jučer najavljivali brojni belgijski mediji.

Na adresu Standarda iz Liježa je konkretnu ponudu tešku osam miliona eura poslao Al-Ahli, a iako je belgijski klub mogao zaraditi skoro trostruko više nego što je uložio, do transfera na koncu neće doći.

U Standardu su unatoč velikoj sumi koju su ponudili Saudijci odlučili zadržati Cimirota i samo odmahnuti rukom na ponudu, što je za SportSport.ba potvrđeno i iz izvora bliskih bh. fudbaleru. 

Cimirotu je Al-Ahli nudio ugovor kojim bi praktično mogao riješiti životnu egzistenciju, tačnije u pitanju je bio ugovor prema kojem bi za tri godine u Saudijskoj Arabiji zaradio čak 10,5 miliona eura. 

Cimirot će tako i naredne sezone nositi dres Standarda u koji je stigao u januarskom prijelaznom roku, a za klub iz Liježa je ugovorom vezan do 2022. godine. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi