Činilo se da će Ancelotti dobiti dobre vijesti pred meč protiv Liverpoola, ali od toga nema ništa
Milik će propustiti meč protiv Smapdorije, a također neće biti dovoljno spreman za meč protiv Liverpoola

Napoli će biti dosta oslabljen u napadu

Činilo se da će Ancelotti dobiti dobre vijesti pred meč protiv Liverpoola, ali od toga nema ništa

S. Pašalić

Nakon što je završila reprezentativna pauze, klubovi se sada mogu vratiti svojim redovnim planovima.

Lige širom Evrope se nastavljaju ovog vikenda, a to je slučaj i sa Serijom A. Napoli će nakon što je u prošlom kolu u posljednjim minutama na nevjerovatan način ostao bez boda protiv Juventusa, dočekati na svom terenu Sampdoriju.

Ipak, Carlo Ancelotti će u ovoj utakmici biti bez Arkadiusza Milika koji se i dalje oporavlja od povrede zbog koje je propustio i utakmice prva dva kola u Seriji A.

Prije par dana se pisalo kako bi se mogao vratiti na teren i biti spreman za meč protiv engleskog kluba, ali Sky Sport Italia sada prenosi da će on tek u ponedjeljak nastaviti sa treninzima.

Stoga će Milik definitivno propustiti meč protiv Sampdorije, a također neće biti dovoljno spreman za meč Lige prvaka protiv Liverpoola koji Napoli igra narednog utorka.

Milik je prošle sezone odigrao 47 utakmica i postigao je 20 golova, a sezonu prije toga nije puno igrao s obzirom da je zbog povrede koljena bio van terena čak 158 dana.

Prošle sezone je Milik u meču protiv Liverpoola na Anfieldu u 92. minuti imao sjajnu priliku da pogodi za 1:1, ali je njegov šut odbranio Alisson, a da je igrač Napolija to pogodio, Liverpool ne bi prošao u narednu rundu takmičenja i ne bi osvojio Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lorenzo Insigne je također upitan za meč protiv ekipe sa Anfielda i u srijedu je trenirao sam.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi