Ćiro iz straha prodao Porsche: "Stisneš mu gas, a on ode"

Nekadašnji selektor BiH

Ćiro iz straha prodao Porsche: "Stisneš mu gas, a on ode"

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH Miroslav Blažević dao je zanimljiv intervju za medije u Hrvatskoj.

Fudbal je Ćiro ovaj put ostavio po strani. Govorio je o svom zdravstvenom stanju, o tome kako provodi dane za vrijeme pandemije koronavirusa, a bilo je govora i o hrani, autima...

Govoreći o najdražem jelu, izdvojio je - pitu.

"Ma nisam ti ja neki gurman. Moje najdraže jelo ti je pita od krompira i pita od tikve. Platim to devet kuna, ostavim deset, naravno, da neko ne bi nešto rekao i kad mi onda ljudi kažu što je deset kuna! Pa ja ručam za deset kuna i sretan sam i zadovoljan", kazao je Ćiro za 24sata.hr.

A najdraži automobil mu nije Mercedes, ni Ferrari.

"Porsche! Znaš, svaka čast Mercedesu, Ferrariju i ostalim sjajnim automobilima, ali meni je Porsche broj jedan. Posljednjeg Porschea kojeg sam imao sam prodao iz straha, kako i ne bi. Stisneš mu gas, a on ode. Nije to više bilo za mene. Ni to ni motor."

Skuter koji mu je nekada bio omiljeno prevozno sredstvo više također ne koristi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Prije tri godine sam ga posljednji put vozio i pazi ovo. Vozim se tamo Heinzelovom ulicom i zaustavi me policajac, a ja nemam kacigu. Hoće da me kazni, a ja mu kažem da je ovo moja posljednja vožnja motorom, da ga sad idem prodati. Međutim, ideja o prodaji je došla do mojeg sina Miroslava i on se pojavio i uzeo skuter, tako ga nisam prodao", smije se Ćiro.

Vrijeme stroge izolacije je provodio u svom stanu u Zagrebu, gdje je, kaže, gledao slavne utakmice iz 1996. i 1998. kada je bio na čelu reprezentacije Hrvatske.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Čovjek je živa legenda.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi