Ćiro predložio igrača Daliću: "Definitivno je za Vatrene"

Impresionirao ga Dinamov napadač

Ćiro predložio igrača Daliću: "Definitivno je za Vatrene"

Jedan od junaka u historijskom plasmanu Dinama u osminu finala Evropske lige bio je Bruno Petković (24). U Plzenu je podijelio brutalnu asistenciju za Olma, dok je na Maksimiru zatresao mrežu i pritom podijelio još jednu asistenciju.

U redove Dinama je Petković stigao u ljetnom prijelaznom roku nakon što se prethodno baš i nije naigrao na Apeninskom poluotuku. Time je napravio odličan potez, jer u "modrom dresu" igra često, još češće zabija, a njegovi potezi su prava poslastica. Kada je tako onda i ne iznenađuje što se njegovo ime sve češće dovodi u vezu s reprezentacijom Hrvatske.

Dok se čeka finalni potpis, mnogi ga vide već kao "novog Mandžukića", a da bi trebao dobiti poziv mišljenja je i legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

"Maloprije sam razgovarao s Dalićem pa sam mu rekao da je Petković igrač reprezentativnog formata. Da vam budem iskren, ja se brinem što će biti s reprezentacijom. Otišli su nam toliko važni igrači, ali Petković je razlog mog velikog optimizma. Dalić se u mnogome s tim slaže", rekao je Ćiro, prenosi 24sata.hr, pa dao savjet mladom napadaču.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Problem svakog nadarenog igrača, kao što je on, igrati dobro u kontinuitetu. Kvalitetne partije su u psihološkoj domeni i on će morati jako poraditi na sebi. Potvrđivanje je uvjet afirmacije, reputacije, a na kraju i renomea. Prema tome, ja se obraćam u ovom trenutku njemu, Petkoviću Bruni. Sine moj, danas je učinak izvanredni, sutra nikakav. To ne dovodi ničemu, moraš stabilizirati svoju formu da ona bude u kontinuitetu i da ona uvijek daje potvrdu tvojih kapaciteta u svakoj prilici, u svakoj utakmici."

Petković je već imao priliku igrati za mladu selekciju Hrvatske zajedno sa Brozovićem, Vrsaljkom, Oršićem...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi