Ćiro u svom stilu: Je*at ću igrače ako ne pobijede

Bivši bh. selektor pred baraž

Ćiro u svom stilu: Je*at ću igrače ako ne pobijede

Miroslav Blažević, čovjek koji je kao selektor vodio BiH u prvom baražu protiv Portugala, vjeruje da će izabranici Mehmeda Baždarevića pobijediti Republiku Irsku na Bilinom polju. 

Naš nacionalni tim bi pobjedom u večerašnjoj utakmici napravio veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a da to neće biti nimalo lagan zadatak potvrdio je i Blažević tijekom razgovora za SportSport.ba. 

"Trebamo se bojati Republike Irske, jer drugačije nećemo imati ozbiljan pristup koji je najvažniji u ovom trenutku. Igrači moraju biti maksimalno skoncentrisani da razvesele navijače i ja sam optimističan po pitanju toga. Očekujem da ćemo se radovati večeras, ali i nakon utakmice u Dublinu", kazao nam je Blažević. 

"Trener svih trenera" ističe da je BiH kvalitetnija u ovom trenutku.

"Treba biti realan i reći da smo mi kvalitetniji od Republike Irske, ali znate i sami da ne pobjeđuje uvijek kvalitetniji. Želim da igračima ova utakmica bude obaveza da obraduju napaćeni narod u BiH, jer u suprotnom ću ih je*ati", bio je jasan i raspoložen Blažević.

Na upit da li ima kakvih novosti kada je u pitanju trenerska karijera, bivši selektor bh. reprezentacije je kao iz topa odgovorio: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trenutno ništa. Čekam da me zovne koji klub iz BiH." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.