Čistka u Evertonu
Vruće ljeto na Goodisonu (Foto: EPA)

Važne odluke i za Muhameda Bešića

Čistka u Evertonu

M. Šljivak

Novi menadžer Evertona Marco Silva dobio je težak zadatak već nakon nekoliko dana na klupi ovog tima.

Rukovodstvo tima sa Goodisona na čelu sa vlasnikom Ferhadom Moshirijem obećalo je pojačanja za novu sezonu, ali je saopštilo Silvi kako se mora riješiti barem 12 fudbalera.

Everton pod ugovorom ima 38 igrača. Cilj je da se spisak skrati na 25 do 30 fudbalera jer je cilj da se dobar dio novca koji ide na plate smanji.

Prošle sezone na plate igrača potrošeno je čak 139 miliona funti i sada Silva mora odlučiti koje fudbalere će prodati kako bi se napravilo mjesta za nove potpise i ugovore.

Dobra stvar za tim sa Goodisona je što je otići Wayne Rooney koji je imao sam platu od osam miliona funti, a za njim će i dobar dio ostatka ekipe.

Za sada ime bh. fudbalera Muhameda Bešića se ne spominje u potencijalnim odlascima. Ipak, postoji velika mogućnost da i on ode, a duga je lista onih koji će napustiti Everton.

Tim iz Liverpoola sprema čistku kojom će pokušati normalizovati stanje u ekipi jer je za Silvu neizvodivo voditi trening na kojem je čak 38 fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi