Šta će izabrati Engleska i Belgija?

Ko ide na Kolumbiju?

Šta će izabrati Engleska i Belgija?

Edmir Škorić

Nakon što su Kolumbija i Japan u dramatičnim mečevima 3. kola u grupi H izborili prolaz u osminu finala, sada imamo sve učesnike druge runde takmičenja u Rusiji.

Japan je poražen od Poljske, ali ide dalje zahvaljujući pobjedi Kolumbije nad Senegalom. Oba meča završena su rezultatom 1:0. Senegal i Japan imali su identičan skor i gol-razliku 4:4, isti međusobni omjer, pa su kartoni odlučili u korist azijske selekcije.

Tako je Senegal pomalo i bizarno ostao bez osmine finala, ali trebali su ranije razmišljati o tome.

I sada se još postavlja pitanje šta će večeras napraviti Englezi i Belgijanci. Osigurali su osminu finala, no koga žele izbjeći? Engleska je trenutno prva i ako se ništa ne promijeni igrat će protiv Japana, dok bi Belgija u slučaju da završi druga igrala protiv Kolumbije u osmini finala.

Zanimljivo da Engleska i Belgija također imaju istu gol-razliku, a to je 8:2, no Belgija ima karton više (3:2). Nekako je logičnije da žele izbjeći Kolumbiju i jedni i drugi, ali kako? Neko mora biti prvi.

Onaj ko za rivala u osmini finala "izabere" Japan, imat će u četvrtfinalu vjerovatno Brazil, dok bi protivnik Kolumbije u četvrtfinalu imao Švedsku ili Švicarsku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Arnel925
Belgija - Japan / Engleska - Kolumbija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije