Januzaj golčinom srušio Englesku, a Belgiji izabrao "lakšeg" rivala u osmini finala

Belgija bolja od Engleske

Januzaj golčinom srušio Englesku, a Belgiji izabrao "lakšeg" rivala u osmini finala

Edmir Škorić

U posljednjim mečevima grupne faze Svjetskog prvensta u Rusiji Belgija i Tunis ostvarili su pobjede nad Engleskom, odnosno Panamom.

U derbiju dana Belgija je bila bolja od Engleske u meču koji nije previše opravdao očekivanja, a da neće biti pravog uzbuđenja znalo se još ranije kada su i jedni i drugi obezbijedili osminu finala. Da im rezultat nije primaran, selektori su pokazali tako što su na teren poslali skoro kompletne rezervne timove.

Tielemans je u šestoj minuti zaprijetio Englezima, kada je mladi Pickford ipak izbacio loptu ispod prečke. Ubrzo je Batshuayi umalo pogodio za slavlje Belgijaca, ali je Cahill izbacio s linije.

U prvom dijelu nismo gledali pretjerano dobar nogomet, mada se sticao dojam da su Crveni vragovi nešto opasniji i konkretniji od pospane engleske selekcije. Na kraju krajeva, Belgija je imala dva, a Engleska nijedan udarac u okvir suparničkog gola nakon 45 minuta.

U 49. minuti stopostotna šansa za Rashforda, koji ne koristi fantastičnu loptu Vardyja i situaciju jedan na jedan završava promašajem. Courtois je bio savladan, no lopta je prošla tik uz njegovu lijevu stativu.

I onda u 51. minuti Januzaj postiže golčinu udarcem s 20 metara iskosa. Mogla je Engleska do 1:1 u 66. minuti, ali je Rashford opet upropastio zicer i opet nakon lopte Vardyja.

Do kraja je Engleska više napadala i pokušavala izbjeći prvi mundijalski poraz, ali nije uspjela i Belgija s devet bodova ide dalje, dok Engleska završava druga sa šest.

To znači da će u osmini finala Belgija igrati protiv Japana, dok Englesku čeka duel s Kolumbijom.

Dodajmo još da je u drugoj utakmici grupe G Tunis s 2:1 slavio protiv Paname, pa takmičenje završava na trećem mjestu.

Grupa G, 3. kolo:
Engleska - Belgija 0:1 (Januzaj 51)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Engleska: Pickford, Cahill, Stones, Jones, Rose, Delph, Dier, Loftus-Cheek, Alexander-Arnold, Vardy, Rashford.

Belgija: Courtois, Vermaelen, Boyata, Dendoncker, T. Hazard, Dembele, Fellaini, Chadli, Tielemans, Batshuayi, Januzaj.

Panama - Tunis 1:2 (Meriah 33 - ag/ Ben Youssef 51, Khazri 66)

Top Komentari

realno_govoreci
Utakmica je bila kalkulativna kao sto su sa sportsport.ba i rekli. Znali su oni danas da ce ovo biti kalkulisanje ;)
6 0
Benjamingst
Da svi Albanci sa Kosova igraju za Kosovo, Dana's bi Kosovo bilo jace od Srbije.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi