Predsjednik Atalante uvjerava da Iličić ostaje, ali Slovenac traži garancije

Ofanzivac Atalante o svojoj budućnosti

Predsjednik Atalante uvjerava da Iličić ostaje, ali Slovenac traži garancije

Atalanta je u sezoni iza nas došla do historijskog uspjeha - plasmana u Seriju A. Uz poneko pojačanje, cilj kluba iz Bergama je ovog ljeta zadržati okosnicu tima, ali će to biti teško.

Već se špekuliše o potencijalnom transferu Duvana Zapate, a sada je i iskusni ofanzivac Josip Iličić otvoreno govorio o mogućnosti napuštanja Atalante.

Predsjednik Atalante Antonio Parcassi je u nekoliko medijskih istupa uvjeravao da će Josip Iličić ostati u klubu, ali je Slovenac priznao da bi mogao biti prisiljen da novi izazov, na višem nivou, potraži na nekom drugom mjestu.

"Želim igrati na sve višim i višim nivoima. Ako ostanem ovdje, to je zato što će Atalanta postati puno jača", izjavio je Iličić koji očigledno želi garanciju od čelnika kluba da će dodatno osnažiti ekipu:

"Ako Atalanta može stvoriti pobjednički tim, onda ću ostati i biti sretan. U suprotnom slučaju, čekaju me novi izazovi".

"Razumijem da me predsjednik želi zadržati, ali su mi potrebne garancije i konkretne potvrde da klub ide u određenom pravcu", istakao je Iličić za slovenačke medije.

Inače, prije određenog vremena su se pojavile špekulacije da je Iličić već postigao dogovor o uslovima ugovora sa Napolijem.

"Ništa nisam potpisao. Moj menadžer će se u narednim danima sastati sa Atalantom i tek onda ćemo znati planove kluba", izjavio je Iličić, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam šta je najbolje za mene. Međutim, moram razjasniti stvari. Trenutno želi ostati u Italiji, a ako napustim Bergamo, to će biti samo u slučaju transfera u veći klub".

Ugovor 31-godišnjeg Iličića sa Atalantom važi do ljeta 2020. godine, a on je u sezoni iza nas odigrao 36 utakmica za tim iz Bergama u svim takmičenjima, postigaoje 13 golova i dodao devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi