Cittadella na korak od historijskog plasmana u Seriju A!

Savladali Veronu sa 2:0

Cittadella na korak od historijskog plasmana u Seriju A!

Endin Čaušević

Fudbaleri Cittadelle večeras su pred svojim navijačima pobijedili Veronu sa 2:0 u prvom meču finala doigravanja za Seriju A.

Cittadella i Verona našli su se na mjestima koja vode u doigravanje za Seriju A i došli su na korak od plasmana u elitni dio takmičenja u Italiji. Iako mnogi smatraju da je Verona favorit da se vrati u Seriju A večeras je Cittadella sve oduševila svojom partijom.

Ovaj klub slavio je sa 2:0 i došao na korak da se po prvi put u svojoj historiji plasira u društvo najboljih na Apeninima. Domaći su odlično počeli i poveli već u šestoj minuti kada je Diaw zatresao mrežu Verone.

Verona je u nastavku pokušala da dođe do izjednačenja, ali nisu uspjeli da dođu do gola. Nevjerovatno da gosti nisu uopšte imali šut u okvir gola u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cittadella je strpljivo čekala svoju šansu i dočekala je u finišu meča kada su postigli drugi gol. Junak večeras bio je Diaw koji je drugim golom na meču postavio konačnih 2:0.

Revanš utakmica igra se u nedjelju u Veroni od 21:15 sati.

Top Komentari

Nany
Belruskoni (Citadela) mora ući u SERIJE A !!!
0 0
Arnel925
Cuj kita velika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi