Niko ne kuka kao Pep Guardiola
Španski stručnjak izuzetno ljut zbog rasporeda (Foto: EPA)

Smatra kako nema pravo na kiks

Niko ne kuka kao Pep Guardiola

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola ne prestaje kukati zbog teškog rasporeda kojeg njegov tim ima u narednim sedmicama. 

Manchester City će nakon utakmice Premier lige protiv Crystal Palacea put Madrida, gdje će u utorak odigrati meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala. Potom slijedi zaista paklen raspored za tim Pepa Guardiole i Španac nije nimalo zadovoljan.

Guardiola javno kuka. Smatra da je raspored prenaporan za njegove igrače i da Građani jednostavno moraju dobiti meč u prvenstvu.

"Da imamo 18 bodova prednosti u Premier ligi s oba oka bih gledao prema Madridu. To međutim nije slučaj. Treći smo, ne tako daleko od vrha, ali ako izgubimo bodove bit će gotovo nemoguće da osvojimo prvenstvo. Ovaj meč moramo dobiti", rekao je Guardiola pred Crystal Palace.

Potom Građani putuju za Madrid gdje igraju meč četvrtfinala Lige prvaka. Čini se kako se Pep i ekipa više raduju trofeju Premiershipa.

Oglasi

"Prošle godine smo osvojili trostruku krunu. Prvenstvo je ipak najvažnije. Ne kažem da nije lijepo uzeti trofej Lige prvaka, naravno da jeste, ali sad znamo kako je to i mirni smo. Ali, ljepše je uzeti ligu jer ju je mnogo teže osvojiti. Ima više utakmica, recimo sedmično dvije ili tri utakmice", pomalo je ironično poručio Guardiola.

City je trenutno na trećem mjestu engleskog Premiershipa. Aktuelni prvak ima 67 bodova, tri manje od vodećeg Liverpoola i jedan od Arsenala.

Bitka za trofej nastavit će se do samog kraja sezone. Pep očigledno cilja novu titulu, a do kraja sezone protivnici su mu Crystal Palace, Luton, Tottenham, Brighton, Nottingham Forest, Wolves, Fulham i West Ham.

To je itekako povoljan raspored za tim Pepa Guardiole, no tu su obaveze u Ligi prvaka, te dodatno i meč FA Kupa protiv Chelseaja, pa je pomalo i razumljivo što španski stručnjak toliko kuka.

Oglasi

Pep se obrušio na FA

Pep Guardiola je nedavno izustio veoma teške riječi prema Fudbalskoj asocijaciji. Razlog je naravno raspored utakmica.

"Real će imati devet dana da se pripremi za meč. Devet dana. Igrat će za vikend i potom protiv nas, a meni da je da mi tim ima dan više odmora", navodi Pep i nastavlja:

"Samo dan više je ogromna razlika, ali nema šanse. Veoma je teško igrati svaka tri dana. Drugi klubovi nisu u takvoj situaciji.

"U Francuskoj PSG ne igra svoje utakmice između četvrtfinala. U Portugalu često igraju petkom da bi imali dan više za odmor. Ipak, FA i Premier liga imaju svoj biznis i svoje odluke".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam samo što nam ne daju da meč FA Kupa igramo u subotu, a ne u nedjelju. Jedan dan znači dosta za povrijeđene igrače", istakao je Pep Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ko te je b idi u spaniju kako si došao u englesku samo kukas i tražiš mane nista tebi ne godi a kad ti dobro onda se keslas...nemoze i jare i pare celavac
0 1
rime_
ss.ba iz hejta u hejt prema najboljem treneru svijeta. Da barem pogledate njegov press i prenesete tačno štabje rekao. Činjenica jeste da Real ima 9 dana slobodno prije utakmice. Ako to nije neka razlika od 2 dana koliko ima City….
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi