Liverpool spreman za šoping u Madridu - Na stolu je 150 miliona eura!
Federico Valvrede igrač je kojeg Liverpool silno želi dovesti u ljetnom prijelaznom roku (Foto: Instagram(

Redsi neće štediti

Liverpool spreman za šoping u Madridu - Na stolu je 150 miliona eura!

Midhat Šljivak

Engleski velikan Liverpool spreman je izdvojiti nestvarnih 150 miliona eura kako bi u svoje redove doveli zvijezdu Real Madrida Federica Valverdea.

Madridski Real sklopio je zaista nestvarnu ekipu u prethodnim godinama. Ona će ovog ljeta postati još i jača, no pretpostavlja se da će biti i određenih odlazaka.

Španski mediji donijeli su informaciju kako će Real Madrid dobiti ponudu PSG-a od 200 miliona eura za Viniciusa Juniora, a sada list El Debate donosi još jednu zanimljivu priču.

Po informacijama koje imaju novinari ovog lista Liverpool je krenuo u akciju dovođenja urugvajskog veznjaka Federica Valverdea i neće žaliti novac kako bi ga angažovali.

"Liverpool je spreman platiti 150 miliona eura za Fedea Valverdea. Problem je, međutim, što igrač ne želi napustiti klub, a i Real ga želi zadržati", navodi El Debate.

Oglasi

Ipak, ponuda od 150 miliona eura mogla bi promijeniti mišljenje Reala. Kraljevi će imati dosta troškova, a ovakva ponuda za 25-godišnjaka vjerovatno nikad više neće doći.

Valverde je veoma zahvalan igrač. Omiljen je i izuzetno cijenjen u klubu i vidjet ćemo hoće li Kraljevi na kraju ipak odbiti ponudu Liverpoola.

Valverde jedan u nizu vrhunskih poteza Florentina Pereza

Florentino Perez i njegov tim su u proteklih 10-ak godina napravili niz vrhunskih poteza. Doveli su brojne mlade igrače koji su sada nosioci igre.

Među njima je svakako i Fede. On je član Real Madrida postao još 2016. godine i došao je u Castillu iz Penarola za pet miliona eura.

Oglasi

Kratko je Urugvajac bio na posudbi u Deportivu, a član prvog tima postao je 2018. godine. Od tog trenutka pruža zaista fenomenalne partije.

Osvojio je Valverde brojne trofeje s Kraljevima. Ukupno je odigrao 246 utakmica za klub i ima učinak od 19 pogodaka i 23 asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor je produžio krajem prošle godine. Potpisao je do 2029. i apsolutno su svi bili zadovoljni što je sjajni veznjak stavio potpis za nastavak saradnje.

Nisu se definitivno nadali u Madridu da će ovakva ponuda doći. Liverpool je spreman izdvojiti ogromnu cifru i vidjet ćemo kakva će odluka na kraju biti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
150mil je šoping a za Pepa je to novo razbacivanje milionima. Hejterski ss.ba
1 0
Amansio
Sad i Valverde haj jwdite ****a, evo da ustedim radi troškova i guzeve u riosteru odlaze Kurtoa, Lunin, Karval, Vaskez, Načo, Ridiger, Alaba, Militao, Mendi, Feran, Kros, Cuameni, Sebaljos, Niko Paz, Jude, Joselu ostalo ste već rasprodali ukratko nadedne sezone u realu igraju Alphonso mozda i Mbape.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi