Ćivić i Hodžić u idealnom timu sezone
EPA

Priznanje za Zmajeve u Mađarskoj

Ćivić i Hodžić u idealnom timu sezone

Utakmicama odigranim minule sedmice spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u Mađarskoj.

Titulu je osvojio Ferencvaroš čiji dres nosi Eldar Ćivić koji je kroz čitavu sezonu bio standardan, dok je MOL Fehevar našeg Armina Hodžića izborio plasman u pretkola Evropske lige.

Dvojac koji igra za reprezentaciju BiH iza sebe ima odličnu sezonu i na invidualnom planu, a to pokazuje i InStat index učinkovitosti na osnovu kojeg su na kraju uvršteni i u idealni tim sezone.

U idealnom timu su pored Ćivića (282) i Hodžića (256) još Blažić, Kravchenko, Houri, Karnitski, Nego, Zubkov, Knežević i Tokmac.

Osim što je bio standardan, Ćivić je za Ferencvaroš u 25 ligaških utakmica upisao i pet asistencija. Hodžić je, s druge strane, sa deset postignutih golova bio najbolji strijelac MOL Vidija.

Top Komentari

BobPaisley
...mozes misliti kakva je to liga kada su im ova dvojica u idealanom sastavu sezone...Hodzic ne zna primiti loptu,odbija se od njega kao od zid,a o Civicu je suvisno trositi rijeci,momak je zalutao u ovaj sport...sto je najtuznije ova dvojica su nam standardni reprezentativci i onda se cudimo kako nas nema nigdje i kako nas hokejasi iz Finske rasturaju.
3 3
Penderinos
A gdje je onaj burekovic čini mi se da je on imao uspjesniju sezonu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti