Civilna zaštita FBiH: Treninzi još uvijek ne mogu početi

Ukoliko ne bude ublažavanja mjera

Civilna zaštita FBiH: Treninzi još uvijek ne mogu početi

Midhat Šljivak

Krizni štab Civilne zaštite Federacije BiH sinoć je objavio nove mjere u kojem su do 15. maja ponovo istaknute određene zabrane za građane.

S obzirom na to da nije bilo jasno da li se mjere odnose i na zabranu treniranja fudbalskih ekipa na otvorenom po posebnim mjerama, SportSport.ba je kontaktirao Civilnu zaštitu s pitanjem da li se zabrane odnose i na treninge klubova.

Nažalost, odgovor koji smo dobili ne budi preveliku nadu da će se sezona u bh. fudbalu uskoro nastaviti, izuzev ako ne bude novih ublažavanja mjera.

"Novodonešenim i produženim Naredbama za sada nije dozvoljeno treniranje i okupljanje na sportskim terenima i stadionima", jasna je poruka iz štaba Civilne zaštite Federacije BiH.

Činjenica da su mjere zabrane produžene do 15. maja moglo bi dosta toga promojeniti kada je u pitanju nastavak sezone u Premijer ligi, ali i ostalim ligama u BiH.

Plan NFSBiH bio jje da se sa trenažnim procesom započne između 8. i 10 maja. Trenažni proces bi bio podijeljen u tri faze. Nekoliko dana bi se treniralo invididualno, dok bi fudbaleri u grupama od pet igrača počeli trenirati od 13. maja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolektivni treninzi su trebali početi od 25. maja, a nastavak prvenstva 7. juna, pa ukoliko ne bude najavljenog ublažavanja mjera ovi rokovi neće moći biti ispoštovani i sezona u BiH se našla pod upitnikom.

NFSBiH je dužan da UEFA-i do 25. maja dostavi plan o nastavku takmičenja, tačnije tačan datum i format u kojem će se odigrati preostali dio sezone.

Top Komentari

starmac
Izgleda da će nama SOLAK određivati nastavak života.Ako tako bude prdnuli smo u šišu.
7 1
user1585686505
Mrš!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi