Član srebrne generacije Vatrenih mora završiti karijeru?

Danas je dan D...

Član srebrne generacije Vatrenih mora završiti karijeru?

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je ljetos oduševila sportsku javnost osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a mnogi članovi te generacije su po završetku turnira postale mnogo veće zvijezde nego što su bile do tada.

Međutim, jedan član srebrnih Vatrenih od završetka finala protiv Francuske nije odigrao niti jednu utakmicu. Riječ je o Ivanu Striniću, 31-godišnjem lijevom beku kojem je u augustu dijagnosticiran povećani srčani mišić zbog čega je morao prekinuti sve fudbalske aktivnosti.

Ivan Strinić je danas u Padovi imao pregled kod predsjednika Zbora ljekara Italijanskog olimpijskog odbora Domenica Corrada, koji će donijeti odluku smije li hrvatski reprezentativac početi sa treninzima u Milanu i tako nastaviti karijeru.

Sjajni fudbaler je već bio na pregledu kod jednog od najboljih kardiologa na svijetu Fernanda Gomeza Burgade, koji je napravio genetski test i utvrdio da će Strinić, ipak, moći da nastavi karijeru.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

S ciljem da budu sigurni, čelnici Milana su angažovali Corrada koji doslovno drži Strinićevu karijeru u svojim rukama i ona zavisi od rezultata koje pokažu pregledi.

Ivan Strinić je na Svjetskom prvenstvu bio neizostavan član prve postave Vatrenih, a propustio je samo utakmicu sa Islandom u kojoj je Zlatko Dalić odmarao sve najvažnije igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi