Dalić objavio spisak: I hrvatski selektor vjeruje mladim igračima
Hrvatskoj su potrebne dvije pobjede kako bi izborila opstanak u A ligi, ali zaista je teško očekivati da će se nešto tako desiti jer su protiv Španaca i Engleza ipak autsajderi (Foto: EPA)

Pozvan trojac iz mlade reprezentacije

Dalić objavio spisak: I hrvatski selektor vjeruje mladim igračima

M. Šljivak

Reprezentacija Hrvatske nalazi se pred veoma teškim izazovima u Ligi nacija.

Viceprvaci svijeta pred sobom imaju duele protiv Španije i Engleske i pokušaće pobjedama da izbore opstanak u A ligi.

Selektor Vatrenih Zlatko Dalić objavio je spisak igrača na koje računa u ovim duelima. Na njemu je 25 igrača, a priliku će dobiti i trojica fudbalera iz U-21 reprezentacije. To su Josip Brekalo, Nikola Vlašić i Duje Ćaleta-Car.

Na Dalićevom spisku našli su se:

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Duje Ćaleta-Car, Antonio Milić

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Nikola Vlašić, Josip Brekalo

Vatreni će 15. novembra na Maksimiru igrati protiv Španije, a tri dana kasnije slijedi im duel na Wembleyju protiv Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi