Claudio Bravo napušta Manchester City, ali ostaje na Ostrvu

Čileanac će još sjevernije

Claudio Bravo napušta Manchester City, ali ostaje na Ostrvu

A. Čaušević

Claudio Bravo će po završetku sezone u Premiershipu biti primoran da traži novi klub jer mu kroz nekoliko sedmica ističe ugovor s Manchester Cityjem.

Iskusni Čileanac koji je član Građana već četiri godine neće morati brinuti za pronalazak novog kluba. Prema svemu sudeći njegov naredni dom će biti sjevernije od Manchestera.

Naime, za Brava je ozbiljno zainteresovan Celtic koji će i naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu prvaka nakon što mu je za zalenim stolom dodijeljena titula prvaka.

Ovaj 37-godišnjak nekoliko proteklih godina i baš nije osjetio čar igranja utakmica, prvenstveno zbog velikih problema s povredama. Ove sezone se vratio, a Pep Guardiola ga je koristio na 16 mečeva.

Bravo je u Evropi skoro 15 godina. U Real Sociedad je stigao iz Colo Cola 2006. godine, a jedno vrijeme bio je i član Barcelone.

Inače, osim za Brava Celtic je zainteresovan još za dva zvučna golmanska imena iz Premiershipa. Riječ je o Joeu Hartu i Benu Fosteru.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi