Šimunoviću došao kraj u Celticu

Klub mu se zahvalio

Šimunoviću došao kraj u Celticu

S. Mlaćo

Prvenstvo u Škotskoj je prekinuto i neće biti nastavljeno, a za nesuđenog bh. reprezentativca Jozu Šimunovića značit će i kraj u Celticu.

Šimunović je osvojio pet naslova prvaka, šest trofeja kupa, te upisao 125 nastupa, no sada mu je ugovor istekao i neće biti produžen.

Ovaj defanzivac je u Celtic stigao iz Dinama za sedam i po miliona funti, još 2015.godine, ali u posljednje vrijeme nije se proslavio.

Pravio je mnogo grešaka, to zbog toga bio i na klupi, pa je odluka Celtica u jednu ruku i očekivana.

Trener Celtica Neil Lennon zahvalio se Šimunoviću i Jonny Hayesu.

"Volio bih iskreno zahvaliti njima dvojici koji napuštaju klub. Riječ je o sjajnim momcima koji su godinama davali sve za Celtic", kazao je Lennon.

Šimunović je svojevremeno trebao obući dres BiH, no na kraju se to nije desilo. Istakao je da za to nije spreman, a kasnije je potpuno izgubio kompas izjava da nije Bosanac, već Hrvat, iako ga to niko i nije pitao. 

Top Komentari

pero98
Jozo, dvije krive odluke su te koštale karijere. Sad možeš i nazad u peti prosječni klub HNL-a Hajduk.
0 3
Penderinos
Otkako odbio BIH karijera mu propade ko myda kroz poderane gaće
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi