"Ovaj me Juventus podsjeća na onaj Delnerijev"

Marchisio o situaciji u Juventusu

"Ovaj me Juventus podsjeća na onaj Delnerijev"

E. Škorić

Bivši igrač Juventusa Claudio Marchisio govorio je o trenutnoj ekipi iz Torina.

Najtrofejniji italijanski klub trenutno je u velikoj krizi. Juve ne igra ni približno dobro kako bi trebao, rezutlati izostaju i nakon samo 11 kola već su otpisani iz utrke za Scudetto.

"Ovo će biti jedna jako loša godina za Juventus. U svakoj utakmici gledamo različite igrače i drugačiji sistem igre. Vidim dosta sličnosti između ovog Juventusa i onog Luigija Delnerija. Ovo bi trebao biti poziv za buđenje", rekao je Marchisio.

Nakon 11 kola Juventus je zauzeo deveto mjesto u Serie A s 15 bodova. U Ligi prvaka ipak Stara dama igra puno bolje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marchisio je s Juventusom osvajao trofeje i bio je dio jedne jako uspješne generacaije, ali svjestan je da su ti dani sada daleko.

"Bili su to posebni momenti za Juventus, a ne tako davno takođe smo pričali u superlativima, nadam se da će ovaj loš period kratko trajati, najviše jednu sezonu i da će Juve opet biti onaj stari", zaključio je nekadašnji veznjak Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti