Xaviju ispunjena velika želja, od ljeta svjetski prvak nosi dres Barcelone

Potpisat će ugovor

Xaviju ispunjena velika želja, od ljeta svjetski prvak nosi dres Barcelone

Edmir Škorić

Od odlaska Sergija Busquetsa (35) u Inter Miami, Barcelona je tražila odgovarajućeg nasljednika na poziciji broj šest. Sada su Katalonci, čini se, pronašli ono što su tražili.

Kako javljaju španski novinar Toni Juanmarti i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, Guido Rodriguez (30) na ljeto će potpisati za Barcelonu, a doći će kao slobodan igrač iz Betisa.

Ove godine Rodriguezu ističe ugovor i on je odbio da potpiše novi ugovor, pa se očekuje da postane novi član Katalonaca. S aktuelnim španskim prvakom potpisat će dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na godinu dana.

Dakle, time bi Barcina potraga za zamjenom za Busquetsa trebala biti gotova. U ljeto 2023. Španac je prešao u Inter Miami, ostavivši prazninu u veznom redu. Oriol Romeu (32), koji je ljetos prešao u Blaugranu, nije uspio da ga zamijeni na adekvatan način. Ove je sezone rijetko bio u prvoj postavi.

Oglasi

Rodriguez igra u Betisu od januara 2020. i smatra se snažnim motorom defenzivnog veznog reda. Za argentinsku reprezentaciju debitovao je 2017. (29 međunarodnih nastupa, jedan gol). S Gaučosima je već osvojio Copa Americu i Svjetsko prvenstvo. U tekućoj sezoni odigrao je 26 utakmica (dva gola, jedna asistencija).

Njegovim dolaskom na Camp Nou bit će uslišena jedna od želja trenera Xavija Hernandeza (43), koji je zahtijevao dolazak defanzivnog veznog igrača.

Xavi je početkom godine objavio da napušta Barcelonu na ljeto, ali prije nekoliko dana stigla je vijest da će ostati, a sada će ga Joan Laporta po obećanju nagraditi sa nekoliko igrača, između ostalih i sa Argentincem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rodriguez bi trebao biti dugoročno pojačanje dok klub ne bude financijski bolje pozicioniran za potpisivanje vrhunske zvijezde.

Rodriguez je karijeru započeo u River Plateu, potom je igrao za dva meksička kluba, Club Tijuana i Club America, da bi 2020. godine došao u Španiju i potpisao za Betis, a sada će doživjeti vrhunac svoje fudbalske karijere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti