Cleo si se nisi nikada: Najbolji srpski stranac završio u kineskoj trećoj ligi

Nekadašnji ljubimac Grobara

Cleo si se nisi nikada: Najbolji srpski stranac završio u kineskoj trećoj ligi

Pitali su se ljudi prije nekoliko godina zar je moguće da je Partizan doveo takvu igračinu, a mnogi u Srbiji priželjkivali su da ga vide čak i u dresu reprezentacije Srbije.

Brazilac Cleo bio je naprosto nezadrživ u dresu Partizana, no nije mu to bilo dovoljno da napravi ozbiljniju karijeru.

Poslije solidne sezone u redovima portugalskog drugoligaša Cove de Piadade (23 utakmice – 11 golova), snažni napadač je finiširao transfer u Kinu.

On će u narednih godinu dana nositi dres tamošenjeg trećeligaša Quingdaoa. Riječ je o klubu koji trenira španski stručnjak Jordi Vinyals i koji ima ambicije da ove sezone napreduje.

Praktično, ovo će biti Cleov povratak u Kinu. Poslije odličnih 18 mjeseci u Partizanu, brazilski napadač je prešao u Guangyou Evergrande za koji je na 38 mečeva postigao 17 golova. Put ga je potom vodio u Japan, Brazil i na kraju Portugal.

I danas Cleo važi za jednog od najboljih stranaca u historiji srpskog fudbala. Ako ne i najboljeg. U srpski fudbal stigao je posredstvom Ranka Stojića. Nagovijestio je ogroman potencijal u redovima Crvene zvezde, ali zbog haotičnog stanja u klubu prešao je u Partizan.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sjajnim potezima i golovima Cleo je crno-bijelima donio ulazak u Ligu šampiona 2010.godine.

U ispovijesti za medije u rodnom Brazilu pričao je da ga je poslije epizode u Humskoj tražio Liverpool, ali se on zbog finansijskog benefita odlučio za Kinu.

Top Komentari

hasetz
Drž' se Čuliću ovakvih članaka, ovo se itekako i da čitat, mani se kolumni.
5 0
Krivaja Zavidovići
I ovdje je debelo pogriješio. Cingdao je drugoligaška ekipa, prošlu sezonu završio na 4. mjestu druge kineske lige. U trećoj kineskoj ligi ne mogu igrati strani igrači, ali on to ne zna...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi