Coleraine mučio klubove iz Francuske, Škotske, savladao Portugalce, najteži udarac zadali Norvežani

U Evropi odigrali 42 utakmice

Coleraine mučio klubove iz Francuske, Škotske, savladao Portugalce, najteži udarac zadali Norvežani

H. Zilić

Nakon 33 godine FK Velež vraća se na evropsku scenu.

Mostarci će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u UEFA konferencijskoj ligi, a voljom žrijeba u prvom pretkolu odmjerit će snage sa predstavnicima Sjeverne Irske, ekipom Colerainea.

Coleraine je u svojoj historiji odigrao 42 meča u Evropi, upisao pet trijumfa, devet remija i 28 poraza, međutim znali su dobro namučiti i klubove iz vodećih evropskih liga.

Tako su recimo 2002. godine u drugom kolu Intertoto Kupa poraženi sa 1:2 od francuskog Troyesa, a 2004. godine savladali su portugalsku Leiriju sa 2:1, ali u revanšu su poraženi sa 5:0.

Prošle sezone su eliminisali Maribor u prvom pretkolu Evropa lige, dok su u drugom pretkolu nakon produžetaka eliminisani od škotskog Motherwella.

Najteži udarac u Evropi ekipa je doživjela 2018. godine, kada ih je u prvom prektolu Evropa lige norveški Haugesund porazio sa 0:7, a prvi meč je završen 0:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Velež u ovaj dvomeč ulazi kao favorit, ali sigurno da treba biti na oprezu i maksimalno skocnetrisan.

Utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 8. i 15. jula.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

soldo64
jos malo bice ovaj klub kao da je iz lige petice,amateri ,s posla na nocni trening,to je protivnik a o moldavcima da ne govorim,
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi