Cocalić pogodio, Mechelen u polufinalu Kupa Belgije

Kortrijk eliminisan u četvrtfinalu

Cocalić pogodio, Mechelen u polufinalu Kupa Belgije

Mechelen je večeras na svom stadionu ugostio Kortrijk u utakmici četvrtfinala Kupa Belgije i pobjedom od 3:0 osigurao plasman u polufinale.

Poveli su domaći već u 2. minuti susreta i to zahvaljujući bh. fudbaleru Edinu Cocaliću. Bh. defanzivac se sjajno ubacio pred gol gostiju nakon jednog ubacivanja iz ugla i sa par metara pospremio loptu u gol za 1:0.

U 33. minuti Mechelen stiže do 2:0 preko Storma, a ovim rezultatom se i otišlo na odmor.

Kortrijk je u 53. minuti ostao sa igračem manje nakon što je Mboyo dobio drugi žuti karton, a sve dileme oko pobjednika riješio je De Camargo postigavši gol za 3:0 u 72. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Do kraja je Kortrijk ostao sa devetoricom u polju pošto je u 87. minuti i Charisis dobio svoj drugi žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi