'Nož pod grlom' doveo do velikog transfera
Fenomenalni napadač je nakon Svjetskog prvenstva, gdje je igrao sjajan fudbal, napravio vrhunski tranfer u Liverpool (Foto: Instagram)

Prinuđeni ga prodati

'Nož pod grlom' doveo do velikog transfera

M. Šljivak

Engleski velikan Liverpool napravio je fenomenalan posao i za 35 miliona funti kupio je napadača PSV Eindhovena i reprezentacije Nizozemske Codyja Gakpa, koji će se vrlo brzo pridružiti svom novom klubu.

Cody Gakpo iza sebe ima zaista odlične nastupe u dresu PSV-a, a da se ne radi o prolazniku u svijetu fudbala dokazao je nastupima u dresu Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Gakpo je privukao pažnju brojnih klubova. Manchester United se spominjao kao potencijalna destinacija, ali zatim je došla informacija kako je Liverpool dogovorio transfer ovog 23-godišnjaka za 35 miliona eura.

PSV je, prema navodima nizozemskih medija, bio primoran prodati Gakpa. De Telegraaf tvrdi da je ovom klubu doslovno bio 'nož pod grlom' u ovom poslu i da su na kraju zbog finansija primorani prodati ovog fudbalera.

Ovaj klub je skupo koštalo to što nisu ostvarili plasman u Ligu prvaka. Zbog toga su bili u gubitku na poslovnom planu i jednostavno su morali da prodaju svoju glavnu zvijezdu.

Nizozemac će tako dodatno pojačati ofanzivni dio ekipe Liverpoola koji je ove sezone bio u čestim problemima zbog povreda Luisa Diaza i Dioga Jote.

Oglasi

Podsjetimo, Redsi su proteklog ljeta 100 miliona eura potrošili na dovođenje Urugvajca Darwina Nuneza, ali ovaj fudbaler za sada ne pokazuje da vrijedi toliko novca.

Gakpo je ove sezone u dresu PSV Eindhovena odigrao ukupno 24 utakmice i ima sjajan učinak od 13 golova i 17 asistencija.

Na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu je za Nizozemsku postigao tri gola, a ukupno ih je za nacionalni tim postigao šest u 14 nastupa.

Pohvale je dobio od kolege iz reprezentacije, a sada i iz Liverpoola Virgila van Dijka. Impresioniran je defanzivac Redsa mlađim kolegom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da će mu karijera otići u visine", rekao je Van Dijk za Gakpa i dodaje:

"Veoma dobar fudbaler, ali i čovjek. Ono što pokazuje na treningu prenese na teren. U njemu je još dosta potencijala", rekao je Van Dijk.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sad ide formacija 4-1-5.
0 6
Pa gdje financijski fair play?Loserpool potrošio milione ove sezone a nikom ništa,prljavi englezi pljuc
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi