Stiže astronomska ponuda za Enza Fernandeza
FOTO: EPA

Benfica trlja ruke

Stiže astronomska ponuda za Enza Fernandeza

Haris Zilić

Benfica je jedan od klubova koji radi fenomenalno kada je u pitanju prodaja igrača. Sada u Lisabonu još više trljaju ruke jer je Enzo Fernandez (21) sa Argentinom bio prvak svijeta.

Pored toga, Fernandez je proglašen za najbolejg mladog fudbalera i stigao je ogroman interes evropskih klubova.

Manchester United i Real Madrid su spremni da plate za Fernandeza 100 miliona eura, ali Benfica ne želi nikakve klimave razgovore i ko plati klauzulu od 120 miliona eura, dobit će Fernandeza.

"Enzo je stigao u Lisabon. S njim je došao i njegov agent. Vidjet ćemo u narednim danima, možda čak i satima ko zaista želi Enza u svojim redovima. Znaju cifru koju trebaju spremiti", jasni su iz Benfice.

Ostrvski mediji prenose pomalo nevjerovatnu vijest.

Oglasi

Navodno je Liverpool već postigao usmeni dogovor sa Fernandezom, a Redsi bi mogli Benfici isplatiti 130 miliona eura, čak više od onoga što lisabonski velikan želi.

Vjerovatno Fernandez napušta ove zime Lisabon, a da li je Anfield nova destinacija vrlo brzo ćemo saznati.

Liverpool je kasno sinoć završio transfer Codya Gakpa i sada je Redsima hitno potreban veznjak.

Priča oko Jude Bellinghama se odužila i čini se da Klopp sada sve karte baca na Fernandeza.

Manchester United se ponovo razmišlja, Real ne želi da ponudi više od 100 miliona eura. Sve navedeno Redse stavlja u pole position ako je vjerovati pisanjima pojedinih ostrvskih medija.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Fernandezu je nakon Mundijala cijena skočila na 55 miliona eura i jasno je da Benfica želi duplu zaradu.

Interesantno, pomenuti fudbaler je ovo ljeto stigao u Benficu za 12 miliona eura iz River Platea, a prije početka Mundijala u Kataru imao je vrijednost od 15. miliona eura. Dakle, nakon Svjetskog prvenstva cijena mu je skočila za 40 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi