Nadolazeća zvijezda svjetskog fudbala mijenja Ronalda u Unitedu?
Cristiano Ronaldo se razišao s Manchester Unitedom koji je u potrazi za njegovom zamjenom.

Navodno je načelni dogovor postignut

Nadolazeća zvijezda svjetskog fudbala mijenja Ronalda u Unitedu?

Eldar Ganibegović

Manchester United i Cristiano Ronaldo su se razišli. Engleski klub je u potrazi za njegovom zamjenom, a navodno bi to mogao biti reprezentativac Nizozemske.

Cristiano Ronaldo je dobio ono što je i želio kad je pravio intervju s Piersom Morganom - slobodne papire.

Otputovao je Portugalac sa svojom selekcijom u Katar, a onda je objavljeno da je ostao bez kluba, odnosno da se razišao s Manchester Unitedom.

Tako je, vjerovali ili ne, veliki Cristiano Ronaldo jedini fudbaler na Mundijalu u Kataru koji nema kluba.

Dok traje Svjetsko prvenstvo, u Manchester Unitedu ne sjede skrštenih ruku. Kako prenose evropski mediji, već su postigli načelni dogovor s potencijalnom zamjenom Ronalda.

U pitanju je reprezentativac Nizozemske Cody Gakpo koji je zablistao na prve dvije utakmice ovog Svjetskog prvenstva gdje je postigao po gol u prva dva kola protiv Senegala i Ekvadora.

Oglasi

Gakpo je postigao 13 golova i upisao 17 asistencija za PSV ove sezone u 24 utakmice i nastavlja svoju fantastičnu formu u Kataru. 

Klub sa Old Traforda želi da se posao završi već u januaru, ali će imati težak zadatak da se dogovori oko transfera sa PSV-om. "Đavoli" su u ljeto ove godine dali još jednu ponudu za Gakpa, otprilike 30 miliona eura, ali su je Nizozemci odbili.

U svakom slučaju, čak i ako ovaj internacionalac ne pređe u Premier ligu u narednom transfer periodu, United je prva opcija za fudbalera, kojeg PSV više neće blokirati u ljeto 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S dva postignuta gola u Kataru, Gakpo je jedan od najboljih strijelaca Svjetskog prvenstva, iza Mbappea i Valencije koji imaju po tri gola.

Cody Gakpo ima odlične brojke u posljednjih šest mjeseci . Postigao je 13 golova i 17 asistencija za PSV Eindhoven u svim takmičenjima, a također i za reprezentaciju Holandije, Gakpo je postigao četiri gola i pružio jednu asistenciju u svojih sedam mečeva.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Hahaha... Koji levati.... Platite 100mil.... Kad ste debili. Sigurno U akademiji vasoj I'ma igraca Kao sto je on.... Momak je dobar,Al dao 2 gola I odma 100mil..... Levati zato se I raspadate
1 0
Mirsad1705
Odlazak Ronalda je očekivan i njegov intervju je i imao za cilj da ubrza stvar. Ono što je PUNO VAŽNIJE, jeste druga obavijest iz kluba KONAČNO Glejzeri su izjavili da prodaju klub! Bilo kako bilo, njihovim odlaskom, kako Ronalda, još više Glejzera, Junajted se OZBILJNO POJAČAVA! Odlaakom Ronalda, veću minutažu će dobiti mlađi igrači, poput Garnača, odlaskom Glejzera, otvara se prostor za neophodne reforme, poput novog terena za treninge, na primjer.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije