Coentrao se sukobio sa medicinskom ekipom, VAR isključio medicinare
Foto: Screenshot

Nesvakidašnja situacija na sinoćnjem derbiju portugalskog prvenstva

Coentrao se sukobio sa medicinskom ekipom, VAR isključio medicinare

Sinoć je u okviru 25. kola portugalskog šampionata odigran derbi između Porta i Sportinga. Na kraju je domaći Porto slavio sa 2:1, ali utakmica nije prošla bez tenzija.

Posebno je haotična bila situacija iz 59. minute kada je došlo do incidenta koji je zasjenio i pobjedu Porta.

Porto je već vodio sa 2:1 kada se bivši fudbaler Real Madrida, a danas lijevi bek Sportinga, Fabio Coentrao našao u centru nesvakidašnjeg incidenta.

Lopta je izašla van igre, te se našla u rukama jednog od članova medicinske ekipe pored terena. Coentrao je želio što prije ubaciti loptu u igru, pa je, očigledno nervozan, odgurnuo jednog medicinara i izazvao incident pored terena.

Tenzije su očigledno bile na visokom nivou, pa su se ubrzo sukobu pridružili i igrači obje ekipe. Ipak, treneri i redari su uspjeli prekinuti naguravanje, a kako glavni sudija i nije najbolje vidio čitavu situaciju, morao je "intervenisati" VAR.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nakon pregledanja snimka odlučeno je da se sa terena udalje dva člana medicinske ekipe, dok je Coentrao prošao bez sudijskih sankcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi