Cole izabrao dvojac protiv kojeg mu je bilo najteže igrati

Nije imao mnogo dilema

Cole izabrao dvojac protiv kojeg mu je bilo najteže igrati

Samir Mlaćo

Nekadašnji engleski reprezntativac Ashley Cole nije imao mnogo dilema koji nogometaši su mu bili najteži za čuvanje.

Naime, Cole iza sebe ima bogato iskustvo, te se nije puno dvoumio.

"To su Ronaldinho i Cristiano Ronaldo", jasan je bio nekadašnji lijevi bek.

"Sa Ronaldinhom nikad niste znali u koju će stranu krenuti. Volio ja da prebaci loptu kroz noge i tada moraš biti oprezan kako te ne bi ponizio", jasan je bio Cole.

O Ronaldu također ima samo riječi hvale.

"Ronaldo se sjajno kretao sa loptom i bez nje. Uvijek je pravio probleme odbranama, sposoban je u svakom momentu zabiti gol".

Cole je nedavno svom bivšem klubu Arsenalu preporučio novog trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada bi Ancelotti nešto govorio, svi bismo slušali. Bilo bi sjajno kada bi došao u Arsenal", izjavio je Cole za The Sun, pa potom nastavio sipati hvalospjeve na račun Italijana.

"Carlo bi donio zajedništvo u Arsenalu, u smislu prijateljstva, nije tip trenera koji je uvijek ozbiljan. Kada vas on vodi, na trening dolazite s osmijehom, uživate u onome što radite, a na utakmicama vam pruži takvu ljubav i podršku da jednostavno morate dati sve od sebe", dodao je Cole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi