Ronaldinho se vratio iz penzije i sve oduševio svojom magijom

Posljednji fudbalski čarobnjak

Ronaldinho se vratio iz penzije i sve oduševio svojom magijom

E. Čaušević

Fudbalski ljubitelji bili su itekako tužni kada je Ronaldinho saopštio 2015. godine da završava svoju karijeru nakon kratke epizode koju je imao u dresu brazilskog Fluminensea.

Za mnoge je Ronaldinho posljednji fudbalski čarobnjak koji je oduševljavao sve svojim potezima, te nije skidao osmijeh s lica ni kada mu je bilo najteže na terenu.

Ronaldinho sada većinom igra humanitarne mečeve, a odlučio se vratiti iz penzije za meč u Kolumbiji. On je igrao u dresu kolumbijskog Santa Fea u prijateljskoj utakmici protiv Atletico Nacionala kojeg je ovaj tim dobio sa 2:0.

Nekadašnji fudbaler Barcelone pokazao je da i dalje ima magiju u svojim nogama, te je zaista žal što se ovaj 39-godišnjak tako rano penzionisao. Ronaldinho je sve oduševio kod gola domaćeg tima kada je još jednom demonstirao svoj pas bez gledanja i upisao nevjerovatnu asistenciju.

Ronaldinho je fantastično uposlio Josea Caiceda i provukao loptu pored šestorice protivničkih igrača, a Caicedu nije bilo teško da savlada legendarnog golmana Renea Higuitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi