Coleman: Siguran sam da Benitez neće praviti probleme

Bale vjerovatno igra protiv BiH

Coleman: Siguran sam da Benitez neće praviti probleme

Chris Coleman vjeruje da Rafael Benitez neće zabraniti da Gareth Bale nastupi u nadolazećoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine.  

Velšani bi eventualnim bodom u Zenici osigurali historijski uspjeh i plasman na Evropsko prvenstvo, a Coleman je svjestan koliko je ustvari važno da Bale nastupi u utakmici protiv naše selekcije. Konačnu odluku o tome će donijeti trener Real Madrida. 

"Poznajem Beniteza i siguran sam da neće praviti probleme. Da sam mislio da će biti nervozan zbog onoga što radim, onda bih otišao do njega. Ovako već nema potrebe."

Coleman je priznao da mu nije bilo jednostavno gledati trenutak kada je Bale nedavno šepajući napustio teren u utakmici protiv Shakhtara. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nakon što mi je neko poslao poruku da se povrijedio, samo sam premotavao utakmicu i gledao šta se tačno desilo. Znojio sam se cijeli dan čekajući detaljnije informacije. On je važan igrač i ne možemo ga zamijeniti", zaključio je selektor reprezentacije Velsa. 

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Velsa na rasporedu je 10. oktobra na stadionu Bilino polje u Zenici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.