Legendarni Collina progovorio otvoreno o suđenju u finalu Svjetskog prvenstva
Suđenje Szymona Marciniaka bilo je na vrhunskom nivou.

Zadovoljan je

Legendarni Collina progovorio otvoreno o suđenju u finalu Svjetskog prvenstva

Eldar Ganibegović

Danas je završeno Svjetsko prvenstvo u Kataru, a titulom prvaka svijeta, po treći put u svojoj historiji, okitila se selekcija Argentine.

Odigrano je fenomenalno finale Svjetskog prvenstva u Kataru u kojem je nakon 120 minuta igre bilo 3:3, da bi Argentina slavila protiv Francuske nakon penala.

Nakon utakmice svi pričaju o Argentincima, Lionelu Messiju, ali i o Kylianu Mbappeu koji je bio najbolji strijelac turnira.

Finale je obilježio upravo okršaj njih dvojice. Messi je postigao dva gola, a Mbappe tri, a tri od tih pet golova pali su iz penala.

Naime, poljski sudac Szymon Marciniak je čak tri puta u ovom meču pokazivao na bijelu tačku, no zamjerke za suđenje nema niko.

Tako se nakon utakmice oglasio i Pierlugi Collina, legendarni italijanski sudija, a sada šef FIFA-ine sudijske komisije.

Oglasi

On se uključio uživo u jedno poljsku emisiju i pohvalio suca koji je na sjajan način predstavio i Poljsku u finalu ovog Mundijala.

"Bio je jači od tehnologije. Na terenu je donosio odluke koje su bile nevjerovatno tačne i dobre", rekao je Collina. 

Pohvale je Marciniak dobio i od legendarnog engleskog suca Howarda Webba koji je rekao da je to bila najveća sudijska izvedba u historiji Svjetskih prvenstava.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako je Francuskoj dosudio dva penala, magazin L'Equipej je Marciniaku za suđenje u finalu Mundijala dao ocjenu dva od deset.

Dobio je kritike i od Patricea Evre koji je kazao da se nije plašio Argentine, nego sudije, no svakako da komentare pristrasnih Francuza ne treba uzimati za ozbiljno, pogotovo jer dolaze još vruće glave. 

Top Komentari

King_Kenny
"Naime, poljski sudac Szymon Marciniak je čak tri puta u ovom meču pokazivao na bijelu tačku, no zamjerke za suđenje nema niko." ...kako niko nema zamjerki,imaju Hrvati...oni vazdan tvrde kako su Arapi kupili Messiju titulu,kako su sudije potkupljene i kako je kompletno prvenstvo nastimano Argentini...ne mogu ljudi da prebole da ih je Argentina razmontirala 3:0...
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi