Conte: Baš briga Matića za Chelsea

Italijanski stručnjak pred duel protiv Manchestera

Conte: Baš briga Matića za Chelsea

Fudbaleri Chelseaja i Manchester Uniteda sutra će odigrati jedan od dva derbi meča 11. kola engleskog Premiershipa.

Italijanski stručnjak na klupi Plavaca Antonio Conte govorio je na press konferenciji pred ovaj meč, a dotakao se i nekadašnjeg igrača Plavaca iz Londona Nemanje Matića te nekadašnjeg trenera ovog kluba Josea Mourinha. 

Conte je poručio da se njegovi igrači trebaju okrenuti samoj utakmici te da trenutno nije bitno to što se na Stamford Bridge stadion vraćaju Mourinho i Matić.

"Moramo pokazati da smo dostojni Chelseaja. U nedjelju će se vratiti Mourinho i Matić, ali ne trebamo razmišljati o tome. Matića baš briga, on je sada rival i igra za Manchester United. Isto je i sa Mourinhom. Moramo da mislimo na sebe i da pokažemo da smo sposobni da dobijamo ovakve mečeve", rekao je Conte. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Conte ima i određenih problema sa povredama pred susret protiv Uniteda, a jedan od igrača na koje sigurno neće moći računati je Victor Moses. Osim toga, upitno je da li će priliku za igru dobiti vezni fudbaler N'Golo Kante koji se tek oporavio od povrede. Susret bi trebao početi Danny Drinkwater koji je konačno potpuno spreman, a David Luiz će igrati sa povrijeđenim zglobom. 

Dodajmo da je Chelsea pod imperativom pobjede jer su prije nekoliko dana izgubili na Olimpicu od Rome sa visokih 3:0 i morat će popraviti dojam.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti