Roman Abramovič ne prašta i brzo zaboravlja

Conte ubrzo bivši

Roman Abramovič ne prašta i brzo zaboravlja

Edmir Škorić

Ako je vjerovati pisanju ugledne Marce, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič donio je jednu važnu odluku.

Odluka se tiče trenutnog trenera Chesleaja Antonija Contea, koji je s Plavcima prošle godine osvojio Premier ligu, a sada je već na izlaznim vratima Stamford Bridgea.

Nakon teškog poraza od Rome u Rimu (3:0), Conteu se ozbiljno zadrmala stolica, a Marca tvrdi da je Abramovič donio odluku i da će ubrzo otpustiti Italijana, koji je prethodno s Juventusom osvajao naslove u Italiji.

Prije dvije godine ruski milijarder je uručio otkaz Joseu Mourinhu iako je prethodno bio prvak Engleske. Roman brzo zaboravlja neke stvari, Conte će vjerovatno postati bivši i krenut će lov na novog trenera.

Chelsea za vikend igra derbi u Engleskoj protiv Manchester Uniteda i mogla bi već to biti posljednja utakmica za italijanskog stručnjaka na klupi Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, sličnu je sudbinu doživio i Claudio Ranieri u Leicesteru, pošto je sezonu nakon osvojene čudesne titule smijenjen jer je klub zapao u rezultatsku krizu. Bogati vlasnici jednostavno ne praštaju nikome.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti