Conte ga ne voli, Roman obožava, šta je ishod svega?

David Luiz izbačen iz tima

Conte ga ne voli, Roman obožava, šta je ishod svega?

Edmir Škorić

Stoper Chelseaja David Luiz nije bio u kombinacijama za derbi protiv Manchester Uniteda.

Antonio Conte je odlučio da Luiza pošalje na tribine i da mu se na taj način "zahvali" za očajne partije u susretima Lige prvaka protiv Rome. Prvobitno se sumnjalo da je Conte zbog neke svađe izbacio Brazilca, ali je nakon meča s Unitedom rekao da je to uradio isključivo iz taktičkih razloga.

A prethodno je Italijan na sličan način otpisao Diega Costu, kojeg je stavio u vlastitu nemilost, pa je ovaj na kraju morao da ode iz kluba. Conte očito po kratkom postupku rješava igračku križaljku.

Mada, otočki mediji su lansirali priču kako je Luiz bio na određene načine ponižen i na treningu kluba, da je slušao razne stvari od Contea i da je u jednom trenutku bio sakupljač lopti.

Conte ima rezultat na svojoj strani, bez Luiza je srušio Manchester United uz sačuvanu mrežu, pa mu se ne može ništa prigovoriti. Međutim, ima jedna stvar koja bi mogla da bude zanimljiva.

Vlasnik Chelseaja već neko vrijeme "ne miriše" Contea i kao da čeka svaki njegov kiks da ga otjera. S druge strane, Luiz je marljivac, čovjek koga je Roman zavolio od prvog dana i zato je skupo platio njegov povratak iz Pariza, pa je ruski tajkun razočaran ovakvim ishodom. Postoji mogućnost da će Conteu u lice reći da vrati Luiza, a ukoliko ovaj odluči ostati autoritativan, onda je scenarij očigledan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je izostanak Luiza digao veliku prašinu na Stamford Bridgeu, bit će sigurno još dešavanja i neće se tek tako sve završiti. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi