'Luđak' preuzima Romu?

Bielsa glavni kandidat za trenera

'Luđak' preuzima Romu?

M. Šljivak

Claudio Ranieri završit će sezonu kao trener Rome, a već je od ranije poznato kako ovaj stručnjak neće nastaviti saradnju sa Vučicom.

Rimski tim je krenuo u potragu za novim trenerom. Kao najozbiljniji kandidat spominjao se aktuelni trener Atalante Gian Piero Gasperini, ali tim iz Bergama nema namjeru da pusti čovjeka koji kreira najveće uspjehe ovog tima.

Rukovodstvo Vučice će tako vjerovatno morati da potraži druga rješenja, a kako tvrdi poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio, novi trener Rome mogao bi postati kontroverzni Argentinac Marcelo Bielsa.

Bielsa je trenutno menadžer Leedsa, ali njegov posao je pod znakom pitanja nakon što nije uspio da odvede ovaj tim u Premiership.

Leeds je tokom čitave sezone igrao sjajno. Ipak, u ključnim trenucima sezone su pali u formi i na kraju su ispali u doigravanju od Derby Countyja.

Roma je odlučila da se raspita o Bielsi. Di Marzio tvrdi da će mu vjerovatno ponuditi saradnju, ali sastanak će biti zakazan tek nakon što Argentinac obavi razgovore sa čelnicima engleskog tima.

Ipak, njegov ugovor od tri miliona funti po sezoni će, sudeći prema engleskim medijima, vjerovatno biti okončan i on će postati slobodan trener.

Više će se o potencijalnom angažovanju popularnog 'luđaka' znati već početkom naredne sedmice, ali za sada je on glavni kandidat za novog trenera Vučice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri Bielsa je vodio veliki broj timova, a bio je i selektor Argentine i Čilea.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi