Conte: Napoli je došao igrati defanzivno, strategija mu se isplatla

Trener Intera nakon poraza

Conte: Napoli je došao igrati defanzivno, strategija mu se isplatla

Trener Intera Antonio Conte nije mogao da bude zadovoljan poslije prve polufinalne utakmice u Kupu Italije. 

Nerazzurri su izgubili od Napolija sa 1:0 na domaćem terenu, a Conte nakon utakmice kaže sljedeće:

"Napoli je došao ovdje i odigrao vrlo defenzivno, Dries Mertens je markirao Marcela Brozovića sve vrijeme i zatvorio sve prostore", poručuje za RAI pa dodaje:

"U nekim slučajevima moramo imati brži protok lopte, tu moramo biti bolji. U svakom slučaju, čestitam Napoliju. Strategija im se isplatila. Nama je derbi protiv Milana oduzeo puno energije, kako fizički, tako i psihološki. Napoli je ove sezone pobijedio Juventus, Lazio i Liverpool što znači da su kvalitetna ekipa. Kažem, nakon Juventusa, Napoli ima najimpresivniju ekipu u Serie A".

Pohvalio je i trenera Napolitanaca Genara Gattusa.

"Bio je pametan što nas je čekao u svojoj polovici pa išao na kontranapade. Mi smo imali svoje šanse i fer bi bio rezultat da smo odigrali neriješeno", kaže Conte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Večeras se u Kupu Italije igra još jedan polufinalni meč i to onaj između Milana i Juventusa. Utakmica će biti odigrana na istom stadionu kao susret Inter - Napoli samo što će prisustvovati oko 10.000 gledatelja više čime će biti oboren rekord polufinala Kupa Italije.

Revanš utakmica između Napolija i Intera igra se 5. marta na San Paolo stadionu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi