Conte: Ne možemo nastaviti ovako, izazivam bilo koga da uradi ono što nas čeka u narednom periodu
Conte smatra da Inter ima paklen raspored u narednih 20 dana

Trener Intera se požalio nakon pobjede protiv Brescije

Conte: Ne možemo nastaviti ovako, izazivam bilo koga da uradi ono što nas čeka u narednom periodu

S. Pašalić, foto: EPA

Inter je sinoć u utakmici 10. kola Serije A savladao Bresciju u gostima sa 2:1.

Nerazzurri su vodili nakon prvog poluvremena golom Martineza, a onda su u nastavku domaći zaigrali puno bolje i dominirali su, ali je Lukaku postigao gol za 2:0.

Ipak. Brescia je u 76. minuti autogolom Skriniara uspjela smanjiti na 2:1 i nakon toga ponovo napadala više, ali se Inter na kraju uspio sačuvati.

Antonio Conte nije bio previše zadovoljan nakon završetka utakmice i požalio se da njegov tim ima dosta utakmica u narednom periodu i da igrači troše jako puno energije.

"Postaje teško razgovarati o utakmici, jer su stalno tamo isti igrači. Borili su se do velike mjere", rekao je Conte za Sky Sport Italia.

"Bila nam je to četvrta utakmica u devet dana, s istim igračima. Bilo koja situacija ili rezultat prihvatljiv je u tom trenutku. Sve što možemo je da im zahvalimo na duhu u kojem su pokazali da izdrže do kraja."

"Sada smo na pola puta, jer imamo još jednu utakmicu s Bolognom, zatim Borussijom Dortmund i imat ćemo sedam utakmica za 20 dana prije nego što se odmorimo. To je anomalija i nisam vidio nijednu drugu ekipu s takvim rasporedom, pa mi se činilo vrlo čudno."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neke utakmice trebate pobijediti samo ako ste patili. Moraju shvatiti da iz više razloga, kao što su na primjer domaćini koji pritiskaju da okrenu rezultat, morate povisiti pritisak, držati se tamo i izazivam bilo koga da igra četiri utakmice u devet dana dok ostvarite pobjedu u Bresciji."

"Ja ću to prihvatiti. Zahvalio sam se momcima. Neizbježno bih želio više vremena za pripremu utakmica, pogotovo što smo danas morali mijenjati naše planove, jer je Brescia igrao s praktički petorkom u zadnjoj liniji i sve sam prilagodio, dodao je Conte.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi