Inter preživio opasnu Bresciju: Lautaro i Lukaku pogađali za povratak na vrh

Inter stopostotan na gostovanjima

Inter preživio opasnu Bresciju: Lautaro i Lukaku pogađali za povratak na vrh

E. Škorić

U susretu 10. kola italijanske Serije A Brescia je ugostila Inter, koji je na kraju trijumfovao s 2:1.

Očekivano je Inter imao težak zadatak u Bresciji koja ima dobrih mečeva po povratku u Seriju A, ali ipak tim Antonija Contea je u ovom trenutku kvalitetniji, pa je tako ostvario i osmu pobjedu u ligi i ponovo je ispred Juventusa, koji ima dva boda i utakmicu manje od Neroazzurra.

Prvi gol za goste iz Milana postigao je Lautaro Martinez i to uz dosta sreće, jer je napucao jednog igrača Brescie, pa je lopta lobovala domaćeg golmana i odsjela u mreži.

Inter je bio bolji u prvih 45 minuta, no u drugih 45 minuta dominacija Brescije, koja je redala šanse, ali je onda Lukaku u 63. minuti postigao lijep gol za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Činilo se da je Inter tim golom riješio sve dileme oko pobjednika, ali je autogolom Škrinjara u 76. minuti Brescia uspjela da se vrati. Uslijedilo je paklenih 15-ak minuta za goste, no ipak su preživjeli i ostvarili nova velika tri boda.

Borbu za Scudetto nastavljaju već za vikend kada će gostovati Bologni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti