Bijesni Conte više nije želio da šuti: To je jednostavno nepoštovanje

Govorio o glasinama

Bijesni Conte više nije želio da šuti: To je jednostavno nepoštovanje

E. Oštraković

Obzirom da ekipa Juventusa igra jako loše ove sezone, mediji sve više potenciraju da će Allegri ubrzo biti bivši trener ove ekipe.

Otišli su italijanski mediji tako daleko da su već imenovali novog trenera Juventusa, a prema njihovim navodima to će biti Antonio Conte.

Sve bi to bilo normalno da Conte trenutno nije trener Tottenhama sa kojim ove sezone igra jako dobro, a ni prošla godina nije bila toliko loša za njegov tim.

Naravno Conte je već bio trener Juventusa, te je sa ovom ekipom osvojio pet trofeja, od čega su tri bila i italijanskoj ligi.

Njegov Tottenham do sada ima pet pobjeda i dva remija u prvih sedam odigranih utakmica, te se nalaze na trećem mjestu. Imaju isto bodova kao drugoplasirani Manchester City, a bod manje od prvoplasiranog Arsenala.

Upravo protiv Arsenla će njegova ekipa igrati u subotu u velikom derbiju Londona, koji bi mogao značiti mnogo u borbi za prvo mjesto.

Ipak, na press konferenciji se Conte morao osvrnuti o pričama koje ga vežu za povratak u Torino i ekipu Juventusa.

"To je nevjerovatno. Ma to je jednostavno nepoštovanje trenera Juventusa, ali i mene kao trenera Tottenhama. Pa sezona je teko počela", rekao je Conte, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam ovdje. Zadovoljan sam i uživam u ovom sjajnom klubu. Imam odličan odnos sa vlasnikom kluba i ne vidim da imam problem u ovom trenutku, niti ga iskreno vidim u budućnosti. Moj ugovor sa Tottenhamom traje i ne želim slušati ovakve priče", završio je Conte.

On je ovom izjavom konačno stavio tačku na i kada je riječ o njegovom preuzimanju Juventusa, te je malo olakšao Allegriju koji se bori da sačuva posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi