Marchisio predložio novog trenera Juventusu: "On je dotakao dušu ekipe"

Bivši veznjak Stare dame

Marchisio predložio novog trenera Juventusu: "On je dotakao dušu ekipe"

Eldar Ganibegović

Juventus je zabilježio očajan start sezone.

U Seriji A imaju samo deset bodova poslije sedam utakmica, prva dva kola Lige prvaka izgubili su sa po 2:1 od PSG-a i Benfice, a za pobjedu ne znaju u posljednjih pet utakmica.

Jasno, nakon takvih rezultata, sve više se priča o potencijalnoj promjeni trenera, pa tako posao o tankoj niti visi Massimilianu Allegriju.

Legendarni bivši igrač Juvea, Claudio Marchisio, lobira za povratak Contea, koji je svojevremeno vodio "Staru damu". On se trenutno smatra jedinim trenerom koji može preokrenuti momčad.

"Dotakli smo dno, igrali smo u Seriji B i nakon dvije dobre sezone u Serie A završili smo na 7. mjestu u dvije sezone zaredom. Počeli smo dobro, ali onda smo pali u januaru i bili smo u bolovima u želucu jer smo mogli ne postignemo ono što želimo.

Bilo je to teško razumjeti, dobro smo trenirali, bili složna momčad, ali nikad nije išlo. Onda je stigao Conte, uspio je dotaknuti dušu momčadi, pogotovo onih koji su već osvajali trofeje.

Oglasi

Rekao nam je: 'Jeste li to stvarno vi? Evo nas u Juventusu, moramo se vratiti i pljuvati krv na teren. Moramo se vratiti tamo gdje pripadamo.'

Imali smo i sreće te sezone, ali ponekad vam je potrebna ta prekretnica, ta utakmica koja čini promjenu sezone", rekao je Marchisio, prenosi Gazzetta dello Sport.

Antonio Conte bio je na klupi Juvea skoro tri sezone uz šest mjeseci pauze (maj 2011. - juni 2012. i decembar 2012. - juli 2014.) i osvojio tri naslova Serije A i dva Superkupa Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Massimiliano Allegri zamijenio je Contea u Juveu, a sada bi se moglo dogoditi obrnuto. Jedini problem je što Conte ima ugovor s Tottenhamom do kraja sezone. 

Italijanski mediji inače već nekoliko dana pišu da je Juventus već počeo razgovore s Conteom. Rukovodstvo kluba na čelu s Pavelom Nedvedom obavilo je pregovore s njim i izrazili su želju za njegovim povratkom u Torino.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi