Conte: Pravi odgovor

Plavci preokretom do pobjede

Conte: Pravi odgovor

Edmir Škorić, foto: EPA

Chelsea je preokretom danas došao do pobjede nad Newcastleom (3:1) i nastavlja potjeru za rivalima iz Manchestera.

 

Newcastle je poveo golom Gaylea na Stamford Bridgeu, ali su Hazard (2) i Morata donijeli preokret Plavcima i menadžer Antonio Conte bio je zadovoljan, posebno zbog činjenice da je napravio rotacije, a tim je odgovorio unatoč rano primljenom golu.

"Mislim da nismo dobro počeli, ali nakon što smo primili gol za 0:1, počeli smo da igramo dobar nogomet i odgovorili smo pravim intenzitetom i stoga sam zadovoljan, mada je očajno kako smo ušli u ovaj meč", rekao je Conte, te je dodao:

"Bio je ovo solidan nastup nakon kratkog odmora, pokazali smo da smo motivisani, odgovor igrača koji su dobili mjesto nakon rotacije bio je pozitivan. Newcastle je imao dan više odmora, ali srećom došli smo do pobjede".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je došao na treće mjesto sa 32 boda, koliko ima i United uz utakmicu manje. Utakmicu manje ima i vodeći City, ali i 40 bodova na kontu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi