Hazard i Morata donijeli Chelseaju preokret protiv Newcastlea
Hazard je danas odigrao još jednu sjajnu utakmicu i dva puta se upisao u listu strijelaca

Pobjeda Plavaca

Hazard i Morata donijeli Chelseaju preokret protiv Newcastlea

E. Čaušević

Chelsea je danas na Stamford Bridgeu savladao Newcastle sa 3:1 u okviru 15. kola engleskog Premiershipa.

Nije sve tako dobro počelo za domaći tim jer su gosti u 12. minuti poveli sa 0:1 kada je mrežu Courtoisa zatresao Gayle. No, vodstvo Newcastlea trajalo je svega desetak minuta kada je grešku odbrane gostiju iskoristio Hazard koji je izjednačio na 1:1.

U 33. minuti Plavci su stigli do preokreta. Moses je odlično asistirao, a u petercu Svraka najbolje se snašao Morata koji je glavom poslao loptu u mrežu gostujućeg tima za 2:1.

Posao u današnjoj utakmici završio je Hazard u 74. minuti kada je panenkom iz penala postavio konačnih 3:1. Chelsea je trenutno na trećem mjestu sa 32 boda, dok je Newcastle na 12. poziciji sa 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 15. kolo:

Chelsea - Newcastle 3:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi