Conte pun optimizma, ali tvrdi da su dvije riječi ključne u ovom projektu

Novi trener Intera

Conte pun optimizma, ali tvrdi da su dvije riječi ključne u ovom projektu

E. Škorić

Antonio Conte od danas je i zvanično novi trener Intera.

Conte je, kako se i pisalo prethodnih sedmica, došao da bude dio velikog Interovog projekta. Nije mu smetalo ni to što odlazi u redove ljutog rivala svog Juventusa.

"Moji prvi dojmovi su bili pozitivni. Za mene je ovo novo iskustvo i jedno novo poglavlje u mom životu, kao i novi izazov. To je ono za što živim i jako sam uzbuđen da krenem s ovim poglavljem", rekao je Conte za Interov kanal, dodavši:

"Želio bih se zahvaliti predsjedniku na divnim riječima. Pokušat ću radom da vratim povjerenje koje imam. Ono što me je zadivilo bili su jasni ciljevi projekta, profesionalnost, ambicija, povijest kluba - to je vrhunski klub i jedan od najboljih u Italiji i svijetu. Želim da Inter vratim tamo gdje i pripada".

"Upravo ti izazovi i ciljevi su mi pomogli da donesem odluku o preuzimanju Intera. Znam da će biti velikih očekivanja zbog mojih rezultata u prošlosti i moje nogometne povijesti. Očekujem i sam puno, sam sam se stavio pod pritisak. Živim za svoj posao, pokušavam da dam sve od sebe i da pobijedim", tvrdi bivši trener Juventusa i Chelseaja.

Smatra da svi u klubu moraju podjednako da rade.

“Moramo imati istu ambiciju, istu glad, istu odlučnost, isti entuzijazam da dovedemo Inter do pobjedničkih putova, natrag tamo gdje zaslužuje biti. Stalno volim koristiti dvije riječi kako bih osigurao da je poruka vrlo jasna i jednostavna: uljudnost i poštovanje. Pokazujem uljudnost i poštovanje i zahtijevam uljudnost i poštovanje u isto vrijeme", tvrdi Conte.

“Ono što tražim je osjećaj pripadnosti, jer mislim da je to važno ako želite postići ambiciozne ciljeve. S obzirom da smo Inter, moramo postaviti ambiciozne ciljeve", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon što je proveo dvije godine u Londonu, bivši selektor Italije se nada da će sljedeće tri sezone provesti u drugom kozmopolitskom gradu ...

“Mislim da se Milan tijekom proteklih godina mnogo razvio i da je postao jedan od najatraktivnijih gradova na svijetu. Ovdje sam nakon iskustva u Londonu, a kad dođem u grad, moja obitelj me ohrabruje da ga istražim i iskusim jer sam jako zaokupljen svojim poslom. Često zanemarujem turističku stranu stvari. Međutim, vrlo sam sretan što se upuštam u ovo novo životno iskustvo i imam priliku živjeti u Milanu, veličanstvenom gradu", kazao je Conte na kraju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ayd
Forza Inter, forza Conte, dan nam Dzeku da se igramo
2 0
Saimai1316
Milan se nije tokom proteklih promijenio vec se MILANO promijenio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi