Conte se dogovorio s Interom?
Foto: EPA

Italijanski mediji tvrde

Conte se dogovorio s Interom?

Midhat Šljivak

Antonio Conte napustiće na kraju sezone Chelsea i preuzeće vođenje ekipe Intera, tvrdi italijanski Tuttosport.

Navodno, aktuelni menadžer tima iz Londona dogovorio je s rukovodstvom Nerazzurra da preuzme tim s Giuseppe Meazze od naredne sezone.

Conte bi s Interom trebao potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 15 miliona eura po sezoni, a sada se vrše pregovori sa Chelseajom o otkupnoj klauzuli.

Italijanski stručnjak je na ljeto prošle godine preuzeo vođenje tima iz Londona. Chelsea trenutno nezaustavljivo juriša ka tituli prvaka, ali Conte ne može da se navikne na život u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On želi da se vrati u Italiju. Inter to pokušava iskoristiti, pa bismo ovog stručnjaka mogli gledati na klupi italijanskog velikana.

Conte je pored Chelseaja ranije vodio selekciju Italije, torinski Juventus, Sienu, Atalantu, Bari i Arezzo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi