Conte se očajno pokušava vratiti u Italiju

Nada se da će Allegri otići iz Juventusa

Conte se očajno pokušava vratiti u Italiju

E. Čaušević

Sezona u engleskom Premiershipu jučer je zvanično završena, a jedno od najvećih razočarenja bio je Chelsea koji je branio titulu prvaka Engleske, a na kraju je tim sa Stamford Bridgea završio tek na petom mjestu i izborio tek plasman u Evropsku ligu.

Za Chelsea ostaje nada da može završiti sezonu za zaborava barem sa jednim osvojenim peharom jer ove sedmice igraju finala FA Kupa protiv Manchester Uniteda. Kako je Antonio Conte prošle sezone oduševio navijače Chelseaja tako ih je ove duplo više razočarao igrama i rezultatima Plavaca.

O odlasku italijanskog stručnjaka s trenerske klube londonskog kluba špekuliše se već mjesecima, a čini se da Contea sada ni pehar FA Kupa ne može spasiti. Naime, prema pisanju engleskih medija sam Conte je odlučio da napusti klub i već ima plan da se pokuša nekako vratiti u Juventus.

Naravno, sve ovisi o tome da li će Massimiliano Allegri zaista odlučiti da napusti Staru damu ovog ljeta ili ne. Navodno, Conte je već kontaktirao čelnike Juventusa da se raspita o situaciji oko Allegrija, te špekulacijama da će ovaj stručnjak od naredne sezone biti na klupi Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conte na stolu ima nekoliko drugih ponuda iz Italije, ali je jasno odlučio da će se na Apenine vratiti samo kao trener Juventusa. Međutim, nakon svega što se dešavalo ove sezone bit će zanimljivo vidjeti da li će mu Juventus pružiti ruku spasa i pozvati ga da se vrati, naravno, ukoliko Allegri "digne sidro".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije