Šta se ovo dešava u svijetu fudbala? Chelsea režirao čudesan preokret
Giroud i Hazard spasili Chelsea nove blamaže

Plavci savladali Southampton u 34. kolu Premier lige

Šta se ovo dešava u svijetu fudbala? Chelsea režirao čudesan preokret

Chelseaju ništa ne ide po planu ove sezone, a činilo se da su Plavci i danas pred novom katastrofom. Vodio je Southampton na svom terenu sa 2:0, ali je Chelsea za osam minuta stigao do poptunog preokreta i slavio sa 3:2.

Poveo je Sotuhampton preko Tadića. Igrala se 21. minuta kada je Bertrnad odlično prošao po strani i uposlio Tadića koji pogađa za 1:0.

Chelsea nije uspio doći do gola do kraja prvog dijela, a onda novi šok za Plavce u nastavku pošto je Bednarek u 60. minuti pogodio za vodstvo Southamptona od 2:0.

Deset minuta kasnije, međutim, kreće Chelseajev povratak. Prvo je Giroud u 70. minuti glavom smanjio na 2:1, da bi Hazard pet minuta kasnije poravnao na 2:2 nakon što ga je u kaznenom prostoru domaćih pronašao Willian.

Krenuo je Chelsea po pobjedu nakon izjednačenja, a nije se dugo čekalo na treći gol Plavaca. Igarala se 78. minuta kada je nakon velika gužve u kaznenom prostoru domaćih lopta došla do Girouda koji je pogodio za preokret i pobjedu Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iamo je Southampton sjajnu priliku da dođe od poravnanja u sudijskoj nadoknadi, ali je Simsov pokušaj odlično odbranio Courtois, pa je ostalo 3:2 za Chelsea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi